Ο Φθιώτιδος Συμεών στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγ. Όρους

Ολοκλήρωσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την τριήμερη προσκυνηματική του επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους Άθω κατόπιν προσκλήσεως του Αγίου Καθηγουμένου και Γέροντος της Μονής, Αρχιμ. π. Ελισαίου και με την κανονική άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την άφιξη του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή από την Αδελφότητα της Μονής και μετά το πέρας της δοξολογικής τελετής ακολούθησε θερμή προσφώνηση από τον Γέροντα της Μονής, Αρχιμ. π. Ελισαίο, στην οποία ο κ. Συμεών αντιφώνησε καταλλήλως. Ακολούθως ο κ. Συμεών χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ είχε την ευλογία στις 27 του μηνός (14 Ιουνίου π.η.) να τελέσει την Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ελισαίου πλαισιούμενος από τον εορτάζοντα Καθηγούμενο Γέροντα π. Ελισαίο και λοιπούς αγιορείτες πατέρες.

Ο κ. Συμεών ομίλησε καταλλήλως στην τράπεζα της Μονής, ενώ είχε την χαρά να παραμείνει στην Μονή και για την εορτή του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου (15/28 Ιουνίου) και να συμπροσευχηθεί με τους αγιορείτες πατέρες και για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας κ. Ιερώνυμο, ο οποίος και φέρει το όνομα του Οσίου Ιερωνύμου. Στο ιερατικό μάλιστα συλλείτουργο, που τελέστηκε επί τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου, προέστη ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης.

Στο πλαίσιο της εν Αγίω Όρει διατριβής του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισκέφθηκε καθηκόντως την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, όπου και υπέβαλλε τα σέβη του στον άγιο Πρωτεπιστάτη π. Συμεών Διονυσιάτη και προσκύνησε στο Καθολικό του Πρωτάτου.

Τέλος, ο κ. Συμεών επισκέφθηκε προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου είχε την ευκαιρία να απολαύσει την πνευματική επικοινωνία με τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. π. Ναθαναήλ.

Κατά την τριήμερη παραμονή του στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας ο κ. Συμεών, πραγματοποιώντας την πρώτη του ως επίσκοπος επίσκεψη στο Άγιο Όρος, είχε την χαρά να δεχτεί την αρχοντική και ανεπανάληπτη φιλοξενία των πατέρων της Μονής, να μαθητεύσει στο μοναχικό τους ήθος, να υποκλιθεί σεβαστικά στο εκκλησιαστικό τους φρόνημα, να θαυμάσει τους ασκητικούς τους αγώνες και καμάτους και να μυσταγωγηθεί στην παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντος Αιμιλιανού του Σιμωνοπετρίτου, την οποία επαξίως ευαγγελίζεται, εντός και εκτός Αγίου Όρους, ο γέροντας π. Ελισαίος και η εξαίρετη σιμωνοπετρίτικη οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα