Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο Μακρυμάλλη Μεσσαπίων

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την Ενορία Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Μακρυμάλλη Μεσσαπίων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το μνημόσυνο εκταφής του μακαριστού εφημερίου της Ενορίας Ιερέως Ανέστη Ζησίμου.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Τιμόθεος Μπαΐμπάκης-ιεροκήρυξ, ο οικον. Ανδρέας Αθανασόπουλος-εφημέριος της Ενορίας και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αφού μοιράσθηκε με τους ενορίτες την χαρά της ευλογημένης συγκυρίας της επισκέψεώς του λίγες μέρες μετά την εορτή του Οσίου Ιωάννου, επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Ενοριακός Ι. Ναός, ομίλησε περί του έργου του κάθε Ιερέως, που είναι η έργω και λόγω διδασκαλία των πιστών. Στην συνέχεια, ανέλυσε την σημερινή ευαγγελική περικοπή (Ιω. 10, 27-38) και ευχήθηκε σε όλους, χάριτι Θεού, να κερδίσουν την αιώνια ζωή, μένοντας στην παρούσα ενωμένοι με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και όντας εργάτες του θελήματος του Θεού, όπως όλοι οι ζηλωτές του Παραδείσου, δηλαδή οι άγιοι.

Μετά το μνημόσυνο, του μακαριστού π. Ανέστη, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ανάλογα στην πρεσβυτέρα, στα τέκνα, στα έκγονα και στους λοιπούς συγγενείς του μακαριστού Ιερέως.

Διαβάστε ακόμα