Ο πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στα Άνω Λιόσια

Άνω Λιόσια Ι Δημήτρης Μανώλαρος

Με λαμπρότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών ξεκίνησαν οι εορτασμοί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιλίου κ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών και προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Τίτο Χρήστου και πλειάδα ιερέων της Μητρόπολης Ιλίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας και αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Λουκά είπε μεταξύ άλλων ότι “ο Άγιος Λουκάς διέθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία των συνανθρώπων του και ως ιατρός θεράπευσε την αρρώστια και τον πόνο. Πάνω από πενήντα χρόνια διώχθηκε για την πίστη του στον Χριστό. Ο Άγιος με τη ζωή του, με το παράδειγμά του, με τα λόγια του μάς λέει ¨αδελφοί μου, πιστέψτε, η πίστη σας έχει ρίζες, θα είναι αληθινή μόνο αν στηρίζεται στην αληθινή αγάπη¨.

Με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας πέριξ του Παρεκκλησίου, με την φιλαρμονική του Δήμου Φυλής να παιανίζει. Με το πέρας της λιτανείας ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Τίτο ς Χρήστου ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία τους στην πανήγυρη. Στον εσπερινό και τη λιτανεία παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιάννης Λιάκος, ο Δήμαρχος Δήμου Φυλής Χρήστος Παππούς, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα