Πανηγυρικός εορτασμός της Πεντηκοστής στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά την Γενεθλίο ημέρα της, εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Της πανηγυρικής  Αρχιερατικής  Θείας Λειτουργίας  και της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά την οποία αναγιγνώσκονται οι ευχές της γονυκλυσίας, προεξήρχε ο  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ενώ έλαβαν μέρος, ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας  Τρίαδος των Τζαγκαρόλων Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε με τον Σταυρό των Αποστόλων Παύλου και Τίτου τον ιατρό κ. Ευάγγελο Κοκκινάκη για την προσφορά του στον άνθρωπο και την Ιατρική Επιστήμη.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Εσπερινός της γονυκλισίας ή γονατιστού, όπου αναγνώστηκαν Θείες ευχές από το Ιερό βήμα μπροστά από την Ωραία Πύλη.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Σπυρίδωνα Κοκολογιάννη και την κ. Έλενα Σγουράκη

Διαβάστε ακόμα