Πατριαρχικές επισκέψεις σε Αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης

Νικόπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε συνέχεια της επισήμου επισκέψεώς του στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, επισκέφθηκε αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μνημεία της περιοχής, την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ηλιοβουνίων (Φλάμπουρα) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης Πρέβεζας.

Πρώτος σταθμός επισκέψεώς του ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, όπου έγινε δεκτός από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα Ανθή Αγγέλη και ξεναγήθηκε στους μουσειακούς χώρους και τα εκθέματα, όπως επίσης στις Παλαιοχριστιανικές Βασιλική Δ΄(Ασυρμάτου), Βασιλική Α΄ Δομετίου και την Παλαιοχριστιανική Β΄ του Αλκίσωνος.

Εν συνεχεία, ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ηλιοβουνίων (Φλάμπουρα), όπου έτυχε επισήμου υποδοχής από τον Ηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής. Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο για την υποδοχή και την ευκαιρία να παρευεθεί στην Ιερά Μονή.

Τελευταίος σταθμός της επισκέψεώς του ήταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης Πρέβεζας, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού.

Διαβάστε ακόμα