Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

Πεύκη | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία “ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2024” στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πεύκη.

Σήμερα το απόγευμα, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής καθώς απότμημα λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Μηνά από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών εικόνων και των Λειψάνων, υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και των παιδιών των κατηχητικών σχολείων του Ναού.

O Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς αλλά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο καθώς και την Καθηγουμένη της Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου για την ευλογία να μεταφερθούν τα Ιερά Σεβάσματα στην Αθήνα.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργου, ενώ η Ιερά Εικόνας της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής καθώς και του αποτμηματου λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Μηνά από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, θα παραμείνουν στον Ναό έως και τις 2 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα