Τιμητικές εκδηλώσεις για τον Οικ. Πατριάρχη από τον Δήμο Αρταίων

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά της συνοδείας του παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας της νέας πλατείας, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα.

Ο Παναγιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό της νέας πλατείας, η οποία έλαβε το όνομά του “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ο Α΄”, προς τιμήν του και σε αγαθή ανάμνηση της επισήμου ελεύσεώς του στην πόλη της Άρτας.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την επίσκεψή του, αφού για πρώτη φορά επισκέπτεται την πόλη της Άρτας.

Εν συνεχεία, αναγνώσθηκε και επιδόθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων κ. Κωνσταντίνο Πατήλα, η απόφαση ανακήρυξης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο Δημότη Άρτας.

Στην αντιφώνησή του ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, ομίλησε καταλλήλως, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις τιμητικές ενέργειές τους προς το πρόσωπό του.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον Δήμαρχο κ. Σιαφάκα.

Διαβάστε ακόμα