Την Παναγία Μυρτιδιώτισσα υποδέχθηκε η Πύλος

Σε κλίμα συγκίνησης και ανείπωτης πνευματικής χαράς, υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 15-06-2024, η ιστορική κωμόπολη της Πύλου, την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μυριδιωτίσσης και την χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, από την Νήσο των Κυθήρων. 

Τα ιερά κειμήλια, κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ τα υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο ιερός Κλήρος της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε η τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυθήρων και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Με το πέρας της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Μεσσήνιας, αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς μεταξύ Πύλου και Κυθήρων, ενώ εξέφρασε της εγκάρδιες ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Κυθήρων και τους συνεργάτες του, για την μεταφορά των ιερών σεβασμάτων, τονίζοντας το ήθος αλλά και το εκκλησιαστικό φρόνημα του Ποιμενάρχη των Κυθήρων. Ο κύριος Σεραφείμ, με την σειρά του, εξέφρασε την συγκίνησή του που βρίσκεται στην Πύλο, η οποία έχει Πολιούχο και Προστάτιδα την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και αναφέρθηκε στις ευεργεσίες Της στην Νήσο των Κυθήρων αλλά και σε όλο το ανθρώπινο γένος.

Ακολούθησε η αδερφοποίηση των Δήμων Πύλου–Νέστορος και Κυθήρων, υπογράφοντας το σχετικό Μνημόνιο συνεργασίας οι Δήμαρχοι Παναγιώτης Καρβέλας και Ευστράτιος Χαρχαλάκης αντίστοιχα.

Επιπροσθέτως των δύο ανωτέρω Δημάρχων, παρέστησαν ο Αντιπεριφεριάρχης Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων. 

Διαβάστε ακόμα