Το Σαββατοκύριακο των Πατέρων στην Ι. Μ. Χαλκίδος

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στο Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους αρχιμ. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού, τον πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο-εφημέριος της Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης και Αρχιερατικό Επίτροπο Λίμνης και Αγίας Άννης, τον οικον. Αναστάσιο Χρήστου-προϊστάμενο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος και τους διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Αγαθόνικο Καραντζή.

Επίσης, εκκλησιάσθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, ο αρχιμ. Γρηγόριος Αθανασίου εκ της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος και ο πρεσβ. Χρυσόστομος Τσούβαλης-εφημέριος της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ανέπτυξε ερμηνευτικά την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Ιωάν. 14, 10-21).

Στο τέλος ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής μητρός των αυταδέλφων αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου και οικον. Αναστασίου Χρήστου Σταματούλας.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα-ιεροκήρυκα, Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τον πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη-προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Νικολάου και τους διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Άνθιμο Παπαϊωάννου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφερθείς στην ιστορία και την διδασκαλία της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου.

Προ της απολύσεως, ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Λάμπρου Γκάνη διατελέσαντος προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδος, μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείο.

Την ίδια ημέρα, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-ιεροκήρυκα, τον πρεσβ. Δημήτριο Παλληκαρίου-εφημέριο της Ενορίας και τους διακ. Χρήστο Ραμαντανάκη και Αγαθόνικο Καραντζή.

Στο τέλος ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού πατρός του π. Δημητρίου, Νικολάου.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Αλέξανδρος Γραμματικός

Διαβάστε ακόμα