Η Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Ι. Μητρόπολη Περιστερίου

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024, ημέρα Σύναξης των Αγίων 12 Αποστόλων αλλά και μνήμης Πάντων των Αγίων της Οικουμένης, επισκέφθηκε και προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) Περιστερίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη και από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους Διακόνους του.

Ο Σεβασμιώτατος στο Θείο κήρυγμα που απηύθυνε στους πιστούς, τόνισε την σημασία της ημέρας. «Διπλή εορτή, σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί! Γιορτάζουμε την Ιερά Μνήμη πάντων των αγίων της Εκκλησίας μας. Ο Απόστολος Παύλος μας προτρέπει όλους να γίνουμε Άγιοι! Έχουμε ποικιλία Αγίων. Προφήτες, Μάρτυρες, Οσίους και Οσίες κλπ.»

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του, ο Ποιμενάρχης του Περιστερίου αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών, επ΄ευκαιρία και της επί 30ετίαν εθελοντικής αιμοδοσίας της ενορίας, η οποία ήταν για πολλοστή φορά επιτυχής.

Προ του «Δι ευχών…» ο κ. Γρηγόριος αφού απέδωσε ευχές προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Α΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, Πρωτ. Ελευθέριο Κουναλάκη και τους Ιερείς του Ιερού Ναού για το πολυσχιδές έργο που επιτελείται στην εν λόγω ενορία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, τους εθελοντές αιμοδότες και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Γ. Ν. «Ευαγγελισμός» και ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους και στις οικογένειες τους να έχουν υγεία ψυχής και σώματος και να περάσουν όμορφα και ευλογημένα στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Διαβάστε ακόμα