Δισαρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Γεράσιμο Άνω Iλισίων

Άνω Ιλίσια | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, Δισαρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος, αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο της Κεφαλληνιακής γης, ο οποίος μέσα απ’ τη ζωή του μας δείχνει έναν πραγματικό δρόμο προς τον Θεό. «Ο Όσιος Γεράσιμος ετίμησε τον συνάνθρωπό του που είναι πλάσμα του Θεού, μέσα από τη διακονία του, την υπομονή και τα θαύματα που εκτελούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο πλάστης και δημιουργός μας Θεός θέλει να είμαστε ήρεμοι, χαρούμενοι, να απολαμβάνουμε την παρούσα ζωή και τις δωρεές του, μακριά απ’ ό,τι μας κρατά μακριά απ’ Αυτόν», συνέχισε, δίνοντας έμφαση στην υψίστης σημασίας σχέση μεταξύ Θεού κι ανθρώπου.

Ακολούθως, ο προϊστάμενος Πρωτοπρ. του Ι. Ναού Αγίου Γερασίμου Σάββας Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο που χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού καθώς και τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τους υπόλοιπους ιερείς, που παρέστησαν και συνεόρτασαν τον Άγιο Γεράσιμο. Έπειτα, έδωσε ευχές στον Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο για την εκλογή του στην ιστορική Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και του προσέφερε ως δώρο ένα αρχιερατικό μπαστούνι εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την έγκρισή του και τις πλούσιες ευλογίες του. Μετέπειτα αφού ευχαρίστησε τον Πρωτοπρ. Σάββα Γεωργιάδη για την πρόσκληση να παρευρίσκεται στον εορτάζοντα ναό καθώς και τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης που παρευρέθηκε, προσκάλεσε όλους τους παριστάμενους στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Βασίλης Σπανάκης, συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να λάβει την χάρη του Αγίου.

Διαβάστε ακόμα