Λαμπρά Πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγίου Νικολάου Ανακάσης

Ανάκασα Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών αναφέρθηκε στην πανσοφία του Θεού που διδάσκει τον άνθρωπο. «Η Μακαριότητα του Θεού δεν έχει να κάνει με τις δικές μας προοπτικές και απόψεις αλλά με την αλήθεια, την πραγματικότητα της ζωής, το γεγονός ότι η ζωή μας στον κόσμο αυτόν είναι πεπερασμένη», τόνισε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη βασιλεία των ουρανών για την οποία είναι πλασμένος ο άνθρωπος και πολύ συχνά ξεχνά λόγω της καθημερινότητάς του. Ακολούθως, εξέφρασε τη χαρά του που παρευρίσκεται στον Ι. Ναό για να εορτάσουν τον Άγιο Νικόλαο, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. «Ο Άγιος Νικόλαος είχε ταπεινό φρόνημα και δέχθηκε πολλούς διωγμούς. Η περιουσία του βρισκόταν πέριξ του Θεού», ανέφερε για τον εορτάζοντα Άγιο. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν, μεταξύ άλλων τον Αντιδήμαρχο Αγίων Αναργύρων- Καματερού κ. Δαμιανό Κουράση, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευθύμιο Παπακώστα, τον Διοικητή του Ογκολογικού ΝοσοκομείουΚηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» κ. Θεόδωρο Τσουρούλα, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των τοπικών σχολείων.

Εν συνεχεία, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Θεσπιών που παρευρέθηκε στην Πανήγυρη της ενορίας και ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του εορτάζοντος Αγίου, ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία του.

Διαβάστε ακόμα