«Αν το όραμα δίνει προοπτική στην ύπαρξη της ζωής των ανθρώπων, τότε ένας οραματιστής ασυμβίβαστος γνωμικογράφος μπορεί με τα αποφθέγματά του να τεχνουργήσει και να σμιλεύσει την ελπίδα για το μέλλον του κόσμου», προλογίζει στο βιβλίο του «Ανάσες μιας άηχης σιωπής», ο Γιώργος Ι. Βασιλείου, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Οι σκέψεις του μπορούν να γίνουν δόνηση βοής θέλοντας να αποκαλύψουν τις αλήθειες της ζωής. Να καταστούν η άλλη φλεγόμενη βάτος που θα εξαλείψει τη θλίψη του κόσμου», προσθέτει.
«Η αντίληψη της ζωής στο βαθύγηρο της σκέψης», «Μακάριοι οι πραείς», «Αγάπη», «Έρως», «Θάνατος», «Το εγώ μου», «Σιωπή», «Η αθανασία της γραφής», τα θέματα που αγκαλιάζει και μας κάνει κοινωνούς μας με το βιβλίο του, ως «η απολογία ενός αντιστασιακού γνωμικογράφου, αρνητή της υποταγής και όχι λιποτάκτη της ζωής», όπως ο ίδιος δηλώνει.
Ιδιαίτερο, μεταξύ άλλων, είναι το «άγγιγμά του» στο «Σ’ αγαπώ της συντροφικότητας…»:
«Η σχέση της συντροφικότητας είναι η απόφαση που λαμβάνουν δυο άνθρωποι κατά τη γήινη συνάντησή τους να κάνουν ένα ταξίδι με διαβατήριο την Αγάπη τους…», αλλά και στη διαπίστωσή του πως «Στη χώρα του έρωτα μπορούν να κατοικήσουν μόνον οι τρελοί και ονειροπόλοι!…».
Εξάλλου, στον αντίποδα, η αποτύπωση των ανησυχιών του «πάνω σε ένα άψυχο χαρτί που του έδωσε ψυχή…», περιλαμβάνει και το ταξίδι προς τον θάνατο, για να σημειώσει: «Όταν συναντήθηκα με την εφήμερη ζωή και της συστήθηκα, ένα της είπα: Όταν ήρθα στη ζωή -ζωή μου- μάζευα μέσα σε ένα κασελάκι στο υποθηκοφυλακείο τα υπάρχοντά μου. Τώρα αναχωρώ από αυτή μέσα σε ένα κασελάκι (του οστεοφυλακίου) επί της οδού αναπαύσεως με έναν μόνο σύντροφο, την ψυχή μου!…».
Καλοτάξιδο…
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το απόγευμα της 4ης Ιουνίου στην ΕΣΗΕΑ.

Ελένη Μαχαίρα/ΑΠΕ