Αρχιερατικός Εσπερινός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στην Τρίπολη

Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 23 Ιουνίου, στο ομώνυμο εξωκκλήσιο της ενορίας Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης.

Της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη, τον Πρωτοπρ. Νικόλαο Παπασπηλίου, τον Πρεσβύτερο Ευστράτιο Κουδουνέλη και τον Αρχιδιάκονο Στέφανο Καππέ.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος ομίλησε για το θαυμαστό γεγονός της συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου από τους γηραιούς γονείς του Αγίους Ζαχαρία και Ελισάβετ. Ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε τον Τίμιο Πρόδρομο ως την φωνή του Λόγου, ο οποίος Λόγος είναι ο Υιός του Θεού, δηλαδή ο Χριστός. Ο Πρόδρομος αποτελεί την φωνή του Λόγου και την μαρτυρία του Θεού στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για την σωτηρία των ανθρώπων, σημείωσε χαρακτηριστικά. “Η μετάνοια προσκαλεί τον άνθρωπο στην πνευματική αναζωογόνηση δίνοντας καρπούς πνευματικούς, δηλαδή τα δώρα του Παναγίου Πνεύματος, όπως χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, πίστη, πραότητα, διακιοσύνη, εγκράτεια που πολλές φορές ο άνθρωπος τα λησμονεί”, τόνισε. Κλείνοντας, προέτρεψε τους πιστούς να μην απομακρύνονται από την Εκκλησία και να συμμετέχουν στα Μυστήριά της, ώστε μέσω της μετάνοιας να μην στερείται κανείς την χαρά της ζωής που είναι ο Χριστός.

Πλήθος πιστών έφτασε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, με σκοπό να λάβει την χάρη κι ευλογία του εορταζομένου Τιμίου Προδρόμου.

Διαβάστε ακόμα