Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Νικηφόρο στην Ι. Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Μεγαλόπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και των ονομαστηρίων του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.

Του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΝΙκηφόρος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Τεγέας κ. Θεοκλήτου και Σκοπέλου κ. Νικοδήμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως του Χριστού, τονίζοντας ότι ο Χριστός ένωσε την γη με τον ουρανό, τον άνθρωπο με τον Θεό, αποκαθιστώντας τον εκ δεξιών του Πατρός. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή των Αγίων 318 Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία αντιμετώπισε την αίρεση του Αρείου. Συνάμα, ομίλησε για τον εορταζόμενο Άγιο Νικηφόρο τον Ομολογητή, ο οποίος αντιτάχθηκε στον εικονομάχο Αυτοκράτορα Λέοντα, υπομένοντας ταλαιπωρίες, φυλακίσεις και βασανιστήρια, διότι αγάπησε την Αλήθεια. Αναφερόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, τόνισε ότι στο πρόσωπό του συναντώνται το όνομα και η χάρις του Αγίου Νικηφόρου, θυμίζοντας σε όλους ότι πρέπει ως Χριστιανοί να είμαστε κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού. “Ο Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος ακολουθεί τον Άγιό του ομολογώντας άφοβα στις σχέσεις του με τους ανθρώπους να είναι αληθινός και τίμιος”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ευχήθηκε δε, ο Άγιος να του χαρίζει υγεία, δύναμη και φωτισμό να συνεχίζει την διακονία του και να φτάσει στην τελείωση του έργου που του έχει αναθέσει η Εκκλησία.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε για την ευγενική τους παρουσία τους Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχούς και μοναχές, συνεργάτες, ιεροψάλτες, τοπικούς άρχοντες το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού, αλλά και όλους τους παρισταμένους. Τέλος, ευχήθηκε ο Άγιος να χαρίζει σε όλους δύναμη, υγεία και φώτιση.

Παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντινόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικολάου, ο Διοικητής του Α.Τ. Μεγαλόπολης Αστυνόμος Β΄ κ. Αλεξόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Διαβάστε ακόμα