Βλαχέρνα Αρκαδίας – Επαμεινώνδας Μανδρώνης
Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε, Δευτέρα 30 Ιουνίου, ο Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βλαχέρνας Αρκαδίας.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος, ο οποίος κατέθεσε Ιερά Λειψάνα στην Αγία Τράπεζα του εγκαινιάζοντος Ναού.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην κατάθεση των Ιερών Λειψάνων επί της Αγίας Τραπέζης και ομίλησε για την σημασία των Ιερών Εγκαινίων σε έναν Ναό. Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Άγιος Νεομάρτυρας Δημήτριος, οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες και οι Όσιοι Πατέρες των οποίων λείψανα θα τοποθετηθούν στην Αγία Τράπεζα, θα γίνουν πλέον “μόνιμοι κάτοικοι” του Ιερού Ναού που θα προστατεύουν το Ιερό Θυσιαστήριο και τους πιστούς που θα προστρέχουν σε αυτό.
Πλειάδα πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία του Εσπερινού και να λάβει την χάρη των εορταζομένων Αγίων.
Να σημειωθεί, ότι αύριο Τρίτη 1 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος θα τελέσει την Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων του Ναού.














































































