Πεύκη | Σπύρος Παπαγεωργίου
Παρουσία πλήθους πιστών συνεχίζονται οι εορτασμοί για τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πεύκη.
Σήμερα στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικάνωρα Καραγιάννη και τους εφημέριους του Ναού, Πανοσ. Αρχιμ. Ευστράτιο Δελατόλα, Αρχιερατικὸ Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως και τους Πρωτοπρεσβυτέρους Ευστράτιο Φελέκη και Στυλιανό Ποθητό.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας Νικάνορας Καραγιάννης ο οποίος αναφερόμενος στην Αγία Αικατερίνη που ονομάστηκε πάνσοφος, τόνισε μεταξύ άλλων “η κατά Θεόν σοφία είναι στην πραγματικότητα μια ανατρεπτική προσέγγιση των πραγμάτων και της ουσίας της ζωής”.
Να σημειωθεί ότι από χθες στο Ναό φυλάσσεται Ιερό Εικόνισμα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, το οποίο θα παραμείνει εις το διηνεκές προς μόνιμο αγιασμό των πιστών και των ενοριτών
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο 29 Νοεμβρίου.




























































































