Μεταμόρφωση | Δημήτριος Κωτσιόπουλος
Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτάνευση της Eικόνας της Αγίας Βαρβάρας, τελέσθηκε απόψε, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Μεταμόρφωση Αττικής.
Της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Λιτανευτικής πομπής που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Καραντώνης, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέου Ηρακλείου Αττικής, πλαισιούμενος από Ιερείς.
Πριν τη λιτανευτική πομπή, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιο Ντέτσικα με θέμα: «Ένας Άγιος κοντά μας. Το μυστικό της ζωής του Οσίου Αθανασίου. Πώς ένας σύγχρονος Άγιος μας διδάσκει να ζούμε αληθινα».
Στην ομιλία του ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιος Ντέτσικας αναφέρθηκε στην Αγιοσύνη και την πορεία όσων έγιναν Άγιοι, μεταξύ άλλων η Αγία Βαρβάρα και ο Άγιος Αθανάσιος Χαμακιώτης. «Πολλές φορές έχουμε την εντύπωση ότι η Αγιότητα είναι κάτι που έγινε σε περασμένους αιώνες και ότι οι Άγιοι είναι μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που γεννήθηκαν για να γίνουν Άγιοι. Η Αγιότητα ωστόσο, είναι σύγχρονη», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε για τον τρόπο που κάποιος οδηγείται στην Αγιότητα, «Η αγάπη για τον Χριστό είναι η φλόγα που καίει μέσα στον άνθρωπο. Είναι αγάπη πραγματική, ανιδιοτελής και δε ζητά ανταπόκριση ή αναγνώριση. Η αγάπη αυτή γίνεται άξονας κάθε επιλογής και απόφασης. Επίσης, η αγάπη προς τον Θεό δε συγκρίνεται και δεν ανταγωνίζεται καμία άλλη αγάπη». Ακολούθως, αναφέρθηκε στο μέγεθος και τη δύναμη της αγάπης προς τον Χριστό. Τέλος, κάλεσε όλους τους παριστάμενους να έχουν πίστη ώστε να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Κυρίου.
Πλήθος πιστών, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Ευστράτιος Σαραούδας, παρέστησαν προκειμένου να συμμετάσχουν στον Εσπερινό και τη Λιτανευτική πομπή, καθώς και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας και την Τιμία Κάρα του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτου, την οποία υποδέχθηκε προ ολίγων ημερών ο Ι. Ναός, ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία τους.





























































