Ο Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στο Περιστέρι ξεκίνησε με τον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος έγινε δεκτός στην είσοδο του ναού από όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως και τον πιστό λαό της περιοχής.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος ανέπτυξε ομιλία με θέμα “Χριστός γεννάται δοξάσατε”, τονίζοντας ότι “Η κατά Ανατολάς ορθόδοξη παράδοση δεν μας καλεί να επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Βηθλεέμ για να χαϊδέψουμε τον νεογέννητο Χριστό, ούτε και να παίξουμε μαζί του, ούτε και αύριο να προσκυνήσυμε με απέραντη θλίψη και απελπισία τον Σταυρό του Χριστού. Κρατεί πάντοτε υψωμένο στο κέντρο της λατρείας το λάβαρο της Αναστάσεως και μας καλεί ανά πάσα στιγμή να στρέφουμε το βλέμμα προς τα εκεί. Ο Χριστός γεννιέται, όχι για να εορτάσουμε οι χριστιανοί τη Γέννησή του ανεόρταστα, χωρίς δηλαδή αναστάσιμο φως. Αλλά για να κηρύξει ότι πλαστήκαμε για να ζήσουμε. Και ζούμε μόνο όταν είμαστε μαζί του, και ότι όσο και αν αισθανόμαστε νεκροί λόγω των παθών μας, μπορούμε να ξαναγεννηθούμε μέσα στο άγιο Σώμα Του, την Εκκλησία Του”.

Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος χειροθέτησε τον Ιεροδιάκονο Ναθαναήλ Παπαναστασόπουλο, σε Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου.

Διαβάστε ακόμα