Εξάρχεια – Δημήτρης Μανώλαρος
Με λαμπρότητα, κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία πρεσβυτέρου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου στην Αθήνα.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την χειροτονία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος από τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Δωρόθεο Κιούση, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών Αιδ. Πρωτ. Γεώργιο Τουλουμάκο, τους εφημέριους του Ναού και πλειάδα Ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “Μάς προτρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να μην εγκλωβιστούμε στα κοσμικά, να μην καταβαλλόμαστε από αυτά που εμείς εισαγάγαμε στον κόσμο, το κακό δηλαδή, αλλά να ζούμε με την ελπίδα, τη βεβαιότητα ότι ο Κύριος έχει ετοιμάσει τη δόξα Του στη Βασιλεία των Ουρανών και εκεί αναμένεται όποιος Τον αναγνωρίζει ως Σωτήρα και Λειτρωτή και Ευεργέτη. Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία. Η ζωή μας δηλαδή, να είναι εναρμονισμένη με τον Λόγο του Θεού.”
Κατόπιν, τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιωάσαφ Δήμου, ο οποίος στον χειροτονητήριο λόγο του, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνοδοιπόρους στη ζωή του, είπε μεταξύ άλλων ότι “γνωρίζω ότι το έργο της Ιεροσύνης δεν είναι ανθρώπινη τιμή αλλά σταυρός και μαρτυρία. Δεν είναι αξίωμα αλλά διακονία, δεν είναι εξουσία αλλά θυσία, είναι καθημερινός αγώνας ταπείνωσης, μετάνοιας και αγάπης. Και μόνο με τη Χάρη του Θεού μπορεί ο άνθρωπος να σταθεί σε αυτό το ύψος. Αδελφοί μου, σας παρακαλώ να με δεχθείτε όχι ως άξιο, αλλά ως αδελφό και συνοδοιπόρο.”
Με τη σειρά του, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς τον νέο πρεσβύτερο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “Κάθε φορά που το Άγιο Πνεύμα ευλογεί μία προσπάθεια, την λέμε μυστήριο. Είναι ένα χάρισμα το οποίο προσφέρεται σε κάθε άνθρωπό. Δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε αλλά κάτι το οποίο δωρίζεται, προσφέρεται και χαρίζεται στον άνθρωπο. Γι΄αυτό και το Μυστήριο της Ιεροσύνης είναι χάρισμα, προσφέρεται από τον Θεό στους ανθρώπους που λένε το μεγάλο ναι και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να συστρατευτούν στον αγώνα της Εκκλησίας. Η Ιεροσύνη δεν είναι απλώς η εκπλήρωση κάποιου στόχου ή σκοπού αλλά είναι το ναι που είπες στην πρόσκληση του Θεού και θα πρέπει όλη η διακονία σου να εμπνέεται από το ταπεινό φρόνημα του Κυρίου μας. Η διακονία μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έκφραση της ταπείνωσης και της θυσιαστικής ζωής.”
Στον ναό παρευρέθησαν Μέλη του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.






















































































