Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου στον Ι. Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας

Καλλιθέα | Σπύρος Παπαγεωργίου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την θεμελίωση του Ναού.

Ο κ. Ιερόθεος, που προσήλθε προσκεκλημένος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, κόμισε την δεξιά χείρα του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, τον οποίο το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατέταξε στις αγιολογικές δέλτους το 2020.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή των Θεοφανείων, τονίζοντας ο Ιησούς Χριστός αποτελεί το μόνο και αληθινό Φως, που φωτίζει και αγιάζει πάντα άνθρωπο ερχόμενον εις τον κόσμο.

Το εκκλησίασμα ήταν και σήμερα πολυπληθές που ήρθε να λάβει την χάρη του νεοφανούς που υπήρξε υπόδειγμα ταπείνωσης και αγάπης προς τον Θεό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 θα μιλήσει η Γερόντισσα Φιλοθέη, Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων Ωρωπού Αττικής, με θέμα: «Αγία Γαβριηλία Ιεραπόστολος, η Γερόντισσα της χαράς».


Θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο της Αγίας Γαβριηλίας.


Διαβάστε ακόμα