Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή των Απόκρεω, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ιωακείμ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης.
Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Διοσπόλεως κ. Εμμανουήλ, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Τίτου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.
Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρέστη και ο Μητροπολίτης πρώην Λάμπης κ. Ειρηναίος.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Επίσκοπον Χειροτονία του εψηφισμένου π. Ιωακείμ.
Ο νέος Μητροπολίτης, αφού απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ι. Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, μίλησε με σεβασμό για την προσωπικότητα του προκατόχου του Μητροπολίτη πρώην Λάμπης κ. Ειρηναίου.
Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ανέφερε ότι η Εκκλησία της Κρήτης χαίρει για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη κ. Ιωακείμ. Δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή αναφορά στην προσωπικότητα, το έργο και το εκκλησιαστικό του ήθος.
Φωτο: Αντώνης Τζατζάνης













