Yμνολογικό Οδοιπορικό για την Μ. Εβδομάδα στη Μητρόπολη Περιστερίου

Περιστέρι – Σπύρος Παπαγεωργίου 

Ένα μουσικό οδοιπορικό με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας παρουσιάστηκε απόψε στο θέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου σε συνεργασία με το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Η εκδήλωση ακολούθησε την υμνολογική πορεία των ημερών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, που ξεκίνησε από την Κυριακή των Βαϊων, προχώρησε στο Μυστικό Δείπνο και την προδοσία μέχρι τα Πάθη, την Σταύρωση και τους εξοδίους ύμνους του Επιταφίου.

Τον πολυμελή χορό του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου διήυθυνε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Περιστερίου και Καθηγητής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής κ. Βαλάντης Σαραφείδης, ενώ την προλόγιση των ύμνων έκανε ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Σχοινάς.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών / Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κ. Μαίρη Τσιώτα και πλήθος κόσμου.

Ο προϊστάμενος του Μητροπολίτικού Ναού π. Θεόδωρος Σχοινάς συνεχάρη τον Χοράρχη κ. Βαλάντη Σαραφείδη και τους συντελεστές για τον κόπο, την αφοσίωση και το υψηλό καλλιτεχνικό και πνευματικό αποτέλεσμα που παρουσίασαν και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.

Διαβάστε ακόμα