Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ

Στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ βρέθηκε σήμερα 27 Αυγούστου ο Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων Ταξίαρχος π. Νεκτάριος Μαρκάκης για την εορτή του Αγίου Φανουρίου.

Στον Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου του Νοσοκομείου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και ευλόγησε τις προσφερόμενες φανουρόπιτες.

Στη σύντομη ομιλία του τόνισε την ανάγκη διατήρησης των θρησκευτικών εθίμων τα οποία πιστοποιούν την εθνική μας ταυτότητα.

Για το έθιμο της επίκλησης στο Άγιο για ανεύρεση πραγμάτων, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ευλογία είναι ότι μας φανερώθηκε ο Ίδιος.

Αναφερόμενος στην παράδοση που παρουσιάζει τον αγ. Φανούριο να συμβουλεύει τους πιστούς να προσφέρουν πίτα για την συγχώρεση της μητέρας του, υποστήριξε την υπόθεση ότι, αυτή η πίτα, αυτός ο άρτος, αφού προσφέρεται υπέρ αφέσεως αμαρτιών και αφορά μνημόνευση ονόματος, τότε πρόκειται για πρόσφορο. Συνεπώς ο Άγιος διδάσκει να προσφέρουμε πρόσφορο για την Θεία Λειτουργία και μνημόνευση των ονομάτων.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε για την ανάρρωση των νοσηλευομένων και για την στήριξη των υπηρετούντων και εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμα