Ο εορτασμός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Κόρινθο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026, στην Κόρινθο η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου του Δικαστικού Σώματος, με τη συμμετοχή σύσσωμου του δικαστικού και δικηγορικού κόσμου της Κορινθίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος, ο οποίος, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, μετέφερε απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Μιχαήλ Ζαφείρης, αναφερόμενος στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου και στη σημασία του για όσους υπηρετούν τον ευαίσθητο και υψηλής ευθύνης χώρο της Δικαιοσύνης.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Μαρία-Ελένη Σουκουλή, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νικόλαος Σταυρέλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, καθώς και σύσσωμο το Δικαστικό Σώμα και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, τιμώντας με την παρουσία τους τον προστάτη Άγιο του δικαστικού κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου προκατόχου του, κυρού Διονυσίου Δ΄, καθώς και πάντων των ευσεβώς κεκοιμημένων Δικαστικών Λειτουργών, ευχόμενος ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές αυτών εν χώρα ζώντων. Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης της Κορίνθου ευχήθηκε διά πρεσβειών του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Θεός να χαρίζει φώτιση, δύναμη και σύνεση σε όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. 

Ακολούθως, στην Αίθουσα του Γεύματος Αγάπης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου, παρατέθηκε εόρτιο κέρασμα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα