Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αγ. Δημητρίου Κορινθίας (ΦΩΤΟ)

Στην Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου στο Στεφάνι Κορινθίας χθες Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, σύμφωνα με το πρόγραμμά του για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, τέλεσε την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί ως και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Στεφανά Στεφανίου Αιδεσ. π. Ιωάννης Μαντζιαγρής.

Στο κήρυγμα του προς την Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς Χριστιανούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την «Οπισθάμβωνο Ευχή» των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, καταδεικνύοντας την δύναμη της μετάνοιας ως καθαρισμού ψυχών και σωμάτων, της εγκράτειας των παθών και της αποχής εκ των αμαρτιών, που προσπαθούν να κατορθώσουν οι πιστοί οι οποίοι αγωνίζονται πνευματικά κατά την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής. Ολοκλήρωσε δε την ανάλυση τονίζοντας  ότι ο  απώτερος σκοπός αυτών των εμπειριών είναι να μας οδηγήσουν στην «ανάσταση», την  κατάκτηση, δηλαδή, της Βασιλείας των Ουρανών και της αιωνίου μακαριότητος.

Τέλος ευχήθηκε στην Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Σαλώμη, στην υπ᾿ αυτής Αδελφότητα και στους πιστούς να αξιωθούν της αιώνιας ζωής και θείας μακαριότητας, ζητώντας τους παράλληλα και αυτοί να προσεύχονται για την σωτηρία του Επίσκοπου τους και των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα