«Λαοθάλασσα» στον Μανταμάδο για τον Αρχάγγελο Ταξιάρχη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους πιστών από όλη την Ελλάδα και την Λέσβο, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο Σάββατο 29/04 και Κυριακή 30/04/2017 οι εκδηλώσεις για την επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Λέσβου.

Από την Πέμπτη χιλιάδες πιστών συνέρρεαν απ’ όλα τα μέρη του νησιού με τις τεράστιες λαμπάδες τους και τα αναθήματά τους για να ευχαριστήσουν τον Αρχάγγελο Ταξιάρχη και να φιλήσουν την θαυματουργή εικόνα του, μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πήγαιναν προς το χωριό Μανταμάδος ακόμα και με τα πόδια.

Χιλιάδες πιστών το Σάββατο 29 Απριλίου ξεκίνησαν από όλα τα μέρη της Λέσβου για να πραγματοποιήσουν το τάμα τους στον Ταξιάρχη του Μανταμαδου με τα πόδια και με ότι μέσο μπορούσε να φανταστεί κανείς (Γαϊδουράκια, άμαξες, άλογα, μηχανές, αυτοκίνητα, φορτηγά κ.α).

Στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου 29-04-17 πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηθύμνης κκ. Χρυσόστομου αλλά και του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου όπως και πλήθος μητροπολιτών και ιερέων από όλη την Ελλάδα, όπου τον παρακολούθησε χιλιάδες κόσμου αλλά και η πολιτική, στρατιωτική ηγεσία όπως επίσης και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων 30/04/17 ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου γιόρτασε την επέτειο των εγκαινίων του πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηθύμνης κκ. Χρυσόστομου, του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου, πλήθος μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα, άλλα και πολλών Αρχιερέων απ όλη την Λέσβο και μέρη της Ελλάδος.

Οι μητροπολίτες που παραβρέθηκαν το διήμερο των εκδηλώσεων στον Ταξιάρχη Μανταμαδου ήταν οι: Μητροπολίτης Μηθύμνης κκ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Μυτιλήνης κκ Ιακώβου αλλά και οι Μητροπολίτες: Ελευθερουπόλεως, Σερρών, Κασσανδρίας και Καλαβρύτων

Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως εψάλλει υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηθύμνης κκ. Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου αλλά και των λοιπών προσκεκλημένων Αρχιερέων, τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτη Σερρών και Μυτιλήνης Πορφυρίου του εκ Μανταμάδου και στο τέλος ευλογήθηκαν τα εκ σφαγίων καθιερωμένα εδέσματα.

 

lesvospost.com

Διαβάστε ακόμα