Ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας

Το Σαββάτο πρό της Υψώσεως 7 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερέτριας κατόπιν ευγενούς άδειας και παραχωρήσεως του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο οποίος και προέστη της Αρχιερατικής Θειας Λειτουργίας πλαισιούμενος από: τον Πανοσ Αρχιμ Θεαγένη Κόλλια Προϊστάμενο Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα τον Πρωτοπρεσβύτερο Θεοφάνη Παπαγεωργίου Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Διακόνου Αθανασίου Σάλλιαρη και του συμπροσευχομένου εν τω βήματι Πρεσβυτέρου Γερασίμου Βασιλόπουλου Εφημέριου ενορίας Θεολόγου Διρφύων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ με πλήρη αναφορά στην σημασία της Θείας Λειτουργίας και την ένωση του πιστού με τον θεό μέσω της συμμετοχής του σε αυτή η οποία αναβιβάζει τον άνθρωπο απο την γή εις τον ουρανό.

Στην συνέχεια εκφράζοντας με πολύ μεγάλη χαρά για την πρόσκληση για την οποία έλαβε αποδεχόμενος να προξάρχει και να τελέσει την αναίμακτο θυσία με την συνευχητική προσευχή των πατέρων αλλά και των πιστών ώστε η Θεία Λειτουργία να γίνει μία θυσία ευπρόσδεκτος προς τον θεό για την οποία αποτελεί μνημόσυνο αιώνιο υπερ μακαρίας αναπαύσεως των ψυχών.

Μετά την απόλυση προέστη του μνημοσύνου ευσεβούς μητρός ιεροπαίδους γαλουχούμενου στο σώμα της Εκκλησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος όπως και ανέπτυξε με λόγους πνευματικούς για την ανάπαυση της ψυχής αυτής στους οικείους και τους συγγενείς.

Εκφράζοντας δε και τις εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.Χρυσόστομο για την αδελφική και εγκάρδια φιλία και της ευγενούς φιλόξενης παραχώρησης στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Εκ του αναλογίου διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδων Βάλβης με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

Διαβάστε ακόμα