Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου στην Καλαμάτα

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με πανηγυρική θεία λειτουργία και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, του Οικ. Πατριαρχείου, ενώ τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και άγων τα ονομαστήριά του, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και πλειάδα κληρικών εκ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ι. Μητροπόλεως Πατρών αλλά και εκ του Αγιωνύμου Όρους.  Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας  κ. Χρυσόστομο για την φιλοξενία αλλά και για την ευκαιρία που του έδωσε ώστε να λειτουργήσει στον περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο. 

Εν συνεχεία ο Σεβ. Μεσσηνίας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Θεοφιλεστάτου αυτές τις ημέρες στην πόλη της Καλαμάτας και ακολούθως ευχήθηκε τα δέοντα στον Πρωτοσύγκελλο και στενό συνεργάτη του, ευχόμενος ο Θεός να του δίνει δύναμη και χαρά στη ζωή του.

 

 

Διαβάστε ακόμα