Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου αυτής Αρχιμανδρίτου Χριστοδούλου, προκειμένου αφενός να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Αλυπίου του Κιονίτου, η τίμια κάρα του οποίου φυλάσσεται στη Μονή, και πάντων των Κουτλουμουσιανών Αγίων Πατέρων, και αφετέρου να τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Χριστοδούλου, αδελφού της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τον Γέροντα Χριστόδουλο όσο και από τους πατέρες.

Η πανήγυρις άρχισε την προπαραμονή της εορτής, οπότε και τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους πατέρες και αδερφούς της Μονής, ενώ η Ιερά Αγρυπνία άρχισε το απόγευμα της παραμονής με τον Μεγάλο Εσπερινό, συνεχίστηκε με τον Όρθρο και κορυφώθηκε το πρωί της κυριωνύμου ημέρας με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Χειροτονίας.

Κλείνοντας το προσκύνημά τους ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, αφού ευχαρίστησαν τον Άγιο Καθηγούμενο και τους πατέρες για την αβραμιαία φιλοξενία, αναχώρησαν ευχόμενοι να αξιωθούν και πάλι ανάλογης ευλογίας.

Στο πλαίσιο μάλιστα του εν λόγω προσκυνήματος επισκέφθηκαν και την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, στην οποία τους υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος αυτής, Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος.

 

 

Διαβάστε ακόμα