Η Κιβωτός του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή στη Νότιο Μαδαγασκάρη

Η μοναστική παράδοση θέλει τον ήχο του Τάλαντου, αυτή η ρυθμική κρούση του ξύλου πριν τις ακολουθίες, να μιμείται τον τον ήχο που παρήγαγε ο Νώε ούτως ώστε να περιμαζέψει την άλογη κτίση εντός της Κιβωτού. Ως άλογα ζώα και οι Μοναχοί, με πόθο Λογικοποίησεις τους, κάθε φορά που ακούν την ρυθμική κρούση τρέχουν στην πόρτα του καθολικού δια να απολαύσουν το βέβαιο της Εμπρόσωπης Σωτηρίας.

Αυτή την απάντηση στο αίτημα της σωτηρίας, με την ευχή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Δευτέρου αμέσως μετά το άκουσμα της αγιοκατάταξης του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωσήφ του Ησυχαστού Σπηλαιώτου από τα χείλη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, έδωσε η Αγία μας Εκκλησία στην μακρινή γη της Νοτίου Μαδαγασκάρης. Μια μικρή νεοσύστατη αδελφότητα που περίμενε εναγωνίως τόπο να εφαρμόσει τον τρόπο της Ορθοδόξου ζωής, βρήκε την ευκαιρία στην αγκαλιά του Οσίου Ιωσήφ, στον πρώτο Ιερό Ναό στην Ήπειρο της Αφρικής που φέρει το άγιο όνομά του. Στιγμές συγκινήσης, σαν αυτές που γεννά η ελπίδα της αγιότητας.

Φωτογραφίες: η θεμελίωση του Καθολικού της νεοσύστατης Ανδρώας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και Σπηλαιώτου στην Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ.κ. Προδρόμου.

Διαβάστε ακόμα