Χριστούγεννα με αγάπη από τα παιδιά της Μάνης

Μέσα σε ένα χαρμόσυνο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019, η κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Αρεόπολης.

Σε κάθε εκδήλωση των Κατηχητικών μας σχολείων, γίνεται ένα μικρό αφιέρωμα, με τη φετινή εκδήλωση να αφιερώνεται στα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down, με ένα συγκινητικό βίντεο.

Τα ποιήματα, τα τραγούδια, τα δρώμενα και η προβολή ταινίας συνεπήραν με τα μηνύματά τους το κοινό, το οποίο στο τέλος βράβευσε τα παιδιά για την όλη τους προσπάθεια, με το πιο δυνατό του χειροκρότημα. Επίσης, βραβεύτηκε η σύζυγος του Δημάρχου Αν. Μάνης, κα Αθηνά Ανδρεάκου, για την προσφορά της στην όλη εκδήλωση.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, διάκονος π. Χριστόδουλος Κρουστάλλης και συμμετείχαν τα Κατηχητικά Σχολεία του Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Γυθείου, Αγ. Νικολάου Γυθείου, Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης. Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Στούπας. Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Μ. Μαντίνειας και Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κότρωνα καθώς επίσης και η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (παραρτήματα Στούπας και Βέργας) υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού κ. Κυριάκου Κισκηρέα.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ κλείνοντας την εκδήλωση είπε: «Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές έχουν ιδιαίτερη αξία και σημασία και πρέπει να γίνονται γιατί δεν ξέρουμε ο πνευματικός σπόρος που πέφτει στις ψυχές των παιδιών πότε θα βλαστήσει. Οι γιορτές αυτές δημιουργούν ιερές αναμνήσεις». Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας, συνεχάρη τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη για την όλη επιμέλεια της εκδήλωσης, όλους τους κατηχητές και κατηχήτριες, τα παιδιά και τους γονείς τους, ευχόμενος με ιδιαίτερη έμφαση όχι καλές διακοπές, αλλά καλά και χριστιανικά χριστούγεννα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα