Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο Ι. Ναό στον Χολαργό

Ιερουργούντος και προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, τελέστηκαν το πρωί της Δευτέρας (14/9) ο Όρθρος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Χολαργού.

Τον βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πλαισίωναν οι εφημέριοι του Ναού, π. Συμεών Καλοπαναγιώτης, π. Αρίσταρχος Γκρέκας και π. Βασίλειος Κοκολάκης, παρόντος και του π. Χαράλαμπου Λάμπρου που είχε τελέσει το προηγούμενο βράδυ την πολυπληθή Ιερή Αγρυπνία.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Φιλόθεος στάθηκε στη σημασία του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου στη ζωή κάθε Χριστιανού, εξηγώντας με απλά και κατανοητά λόγια το νόημα της μεγάλης αυτής ημέρας για την Ορθοδοξία, που δεν είναι άλλο από την ανάδειξη της θυσιαστικής αγάπης του ίδιου του Δημιουργού προς τον άνθρωπο.

Από τη μεριά του, με λόγια αδελφικά και όχι ξύλινα, ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ωρεών για την παρουσία του στην ετήσια πανήγυρη της ενορίας, ευχόμενος μάλιστα προκαταβολικά στον Θεοφιλέστατο τα «Έτη Πολλά» για τα ονομαστήριά του, τα οποία άγει στις 15 Σεπτεμβρίου (Οσίου Φιλοθέου του Πρεσβυτέρου και Θαυματουργού).

 

menoumeholargo.gr

 

 

Διαβάστε ακόμα