Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη
Με λαμπρότητα και σύμφωνα με τα μέτρα κατά της πανδημίας, τελέσθηκε απόψε, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, ο πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης των εορταζόντων Αγίων Μεγάλου Βασιλείου και Πέτρου του Τριπολίτη, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην έννοια του χρόνου και στην εποικοδομητική αξιοποίησή του από τον χριστιανό. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η πανδημία είναι αποτέλεσμα της απομάκρυνσης του ανθρώπου από το Θεό και ευχήθηκε το νέο έτος να καταστεί έτος μετανοίας, ώστε ο άνθρωπος να έρθει πιο κοντά στο Θεό, αλλά και στον συνάνθρωπο. “Είναι καιρός να πουλήσουμε φθαρτό χρόνο και να αγοράσουμε αιώνιο”, κατέληξε χαρακτηριστικά.


















































































