Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρ. Νικολάου Σαφαρίκα στην Τρίπολη

Τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Σαφαρίκα, Εφημερίου του Ιερού Ναού Παναγίας Γιάτρισσας Τρίπολης.

Της Ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Επίσκοπος κ. Θεόκλητος μετέφερε αρχικώς τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και συνάμα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του π. Νικολάου. Επίσης, εξέφρασε την λύπη και την οδύνη των Αρκάδων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Ιερισσού κ. Θεοκλήτου.

Επικήδειο εξεφώνησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα τάλαντα που κοσμούσαν τον μεταστάντα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πολύπλευρο έργο της Ιερατικής του διακονίας, καθώς και ο συνεφημέριός του Πρωτοπρ. Ιωάννης Παπαχριστοδούλου.

Νωρίς το πρωί, τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώπιον του σκηνώματος του μεταστάντος Ιερέα.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο Τρίπολης.

Διαβάστε ακόμα