Την Παναγία “Χαρά των Θλιβομένων” υποδέχθηκε η Τρίπολη

Την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας “Χαράς των Θλιβομένων” υποδέχθηκε απόψε, Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, η πόλη της Τρίπολης.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και Ιερείς της Μητροπόλεως, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Τρίπολης.

Ακολούθως, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου, συμπαραστατουμένου από πλειάδα Ιερέων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστόδουλος Στυλιανός, ο κομίσας την Ιερά Εικόνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για την πρόσκληση και φιλοξενία της Παναγίας “Χαράς των Θλιβομένων ” στην Τρίπολη, αναφέρθηκε στις αναρίθμητες θλίψεις που συναντά ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της επίγειας ζωής του, όπως στις μέρες μας, στην ασθένεια του κορωνοίού. Προέτρεψε δε τους πιστούς να προστρέξουν και να ζητήσουν παρηγοριά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στον αυριανό εορτάζοντα Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ, τονίζοντας τις θαυματουργικές παρεμβάσεις της Παναγίας στην ζωή του.

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, μετέφερε τις ευλογίες και ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο για την άδεια μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος. Ευχαριστίες εξέφρασε και στον Ηγούμενο της Μονής Παναγίας “Χαράς των Θλιβομένων” και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Ιερισσού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιγνάτιο Ριγανά. Επίσης, θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στον Εφημέριο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο για την οργάνωση υποδοχής και φιλοξενίας της Ιεράς Εικόνος αλλά και στο Βυζαντινό Χορό του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης που κόσμησε το αναλόγιο. Τέλος, παρότρυνε τους πιστούς να προσδράμουν στην Υπεραγία Θεοτόκο και να αντλήσουν δύναμη, θάρρος και χαρά ώστε να εξαφανισθεί η θλίψη και ο πόνος από κάθε πιστό.

Με ευλάβεια και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων πλήθος πιστών προσέδραμε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Θαυματουργό Εικόνα της και να λάβει τη χάρη της.

Η Θαυματουργός Εικόνα θα παραμείνει στην Τρίπολη για πενθήμερο προσκύνημα έως και την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα