Λιτανεία στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

Με τη λιτανεία της εικόνας της προστάτιδας του Πυροβολικού στους δρόμους της Δάφνης νωρίτερα το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης.

Στον μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος , παρουσία κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και γειτονικών Μητροπόλεων.

Το παρών έδωσαν και πολιτικοί άρχοντες της περιοχής όπως ο ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Δήμαρχος του Δήμου Δάφνης- Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος μετά των Αντιδημάρχων και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου οι οποίοι προσήλθαν, άλλοι για να εκπληρώσουν το τάμα τους, άλλοι για να πουν ένα «ευχαριστώ» για την βοήθεια της Αγίας και άλλοι για να τους βοηθήσει στον προσωπικό τους σταυρό.

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση στους δρόμους της Δάφνης, όπου οι νέοι του Ιερού Ναού κράτησαν στα χέρια τους την Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος.

Μέλη τοπικών συλλόγων, ντυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή, ενώ τα κορίτσια του Κέντρου Νεότητος έραναν τις Ιερές Εικόνες με ροδοπέταλα.

Επιστρέφοντας στον Ναό, ψάλθηκαν τα Εγκώμια της Αγίας Βαρβάρας και τελέστηκε το κτητορικό μνημόσυνο εις μνήμην των διακονησάντων Ιερέων του Ναού, δωρητών και δωρητριών.

Ο Επίσκοπος Φιλόθεος ευχαρίστησε από καρδιάς τον προιστάμενο του ναού π. Μάξιμο για την πρόσκληση και την ιδιαίτερη χαρά που έζησε στην ενορία του ενώ εκθείασε το έργο του στην ενορία που ολοκληρώθηκε με την βοήθεια των πιστών της περιοχής.

Από την μεριά του ο π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Αρχιερέα με καταγωγή από την Μακεδονία, ο οποίος έδωσε πνευματικό παλμό στην ενορία και τους πιστούς.

Διαβάστε ακόμα