Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη

Πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Iερό Nαό Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου. 

Στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το ναό, ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή της εκκλησίας, στη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο και την αιωνιότητα του ανθρώπου με την Ανάσταση του Κυρίου. “Όπως η Θεοτόκος είπε το μεγάλο ναι στη σωτηρία του ανθρώπινου γένους, έτσι και εμείς να το πούμε στη σωτηρία τη δική μας. Ο Θεός δεν ήρθε να παραβιάσει τη συνείδηση κανενός. Να γίνουμε σύσσωμοι και σύναιμοι Αυτού”.  

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, την οποία πλαισίωσε η Φιλαρμονική ορχήστρα του Πυροσβεστικού Σώματος, μαθήτριες των Κατηχητικών Σχολείων και πλήθος Ιεροπαίδων της ενορίας.

Λίγο προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού π. Συμεών Συναδινός απηύθυνε ευχαριστίες προς τον κ. Χρυσόστομο, τους ιερείς, τους παριστάμενους βουλευτές, τον κ. Γεώργιο Καλλίανο, τον κ. Παύλο Χριστίδη, το Δήμαρχο Δάφνης -Υμηττού κ. Αναστάσιο Μπινίσκο και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.

Φωτο: Μάρκος Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμα