Εγκαίνια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Ανακάσης

Ανάκασα Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με την δέουσα, λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 28 Μαΐου 2023, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης, προεξήρχε της τελετής των εγκαινίων και ιερούργησε κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασθείσα Αγία Τράπεζα, πραγματοποιώντας την κατάθεση των Ιερών Λειψάνων.

Ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης αναφέρθηκε στη μεγάλη του χαρά για τον εγκαινιασμό του Ναού μετά από δεκαετίες, η οποία αποτελεί μοναδική στιγμή για τον εκάστοτε Ναό, καθώς και στην ιστορία του από το χτίσιμό του έως σήμερα. Εν συνεχεία, ευχαρίστησε εκτός από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον κλήρο, τον δήμαρχο και το εκκλησίασμα για την πραγματοποίηση των εγκαινίων.

Ο Επίσκοπος Ωρεών στο κήρυγμά του απευθυνόμενος στους πιστούς, αφού ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση για την αγάπη και τη φροντίδα του για τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Ανακάσης, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αναφέρθηκε στον εγκαινιασμό του Ναού. Ακολούθως, προσέφερε ως ανάμνηση των Εγκαινίων ένα Ιερό Ευαγγέλιο.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών κληρικών που είχαν διακονήσει τον Ι. Ναό.

Πλήθος πιστών, μεταξύ άλλων, Ιερείς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας πλαισιούμενος από Αντιδημάρχους, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν στον εγκαινιασμό του Ι. Ναού.

Το Ιερό Αναλόγιο κόσμησε ο Βυζαντινός Χορός “Αντιφωνικό Μέλος”, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Διαβάστε ακόμα