Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Δάφνη | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με κάθε λαμπρότητα, αλλά και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Μαρουφίδη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας  Δάφνης Αττικής.

Κατά την ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αφού αναφέρθηκε στην ύψιστη σημασία της εκκλησίας και στους πιστούς, έκανε λόγο για τους κληρικούς και τους λαϊκούς που την πλαισιώνουν. Έπειτα, ευχήθηκε να έχουν όλοι ευημερία στη ζωή τους και να ακολουθούν τον δρόμο του Θεού, όντας υπό την προστασία του. Οι κληρικοί τόνισε, έχουν αυτόν τον ρόλο και ευχήθηκε ο π. Γεώργιος με τη διακονία του να είναι το στήριγμα των πιστών και της κοινωνίας.

Προ της απολύσεως,ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μάξιμος Μητράρας, αναφερόμενος στους παρισταμένους, μεταξύ άλλων στον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ανδρούσης, τον κλήρο και τον λαό, τους δημάρχους και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων, έκανε λόγο για τη μέγιστη σημασία της χειροτονίας του διακόνου π. Γεωργίου και ευχαρίστησε για τη στήριξη και την παρουσία του τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Πλειάδα Ιερέων και πιστών παρέστησαν στην χειροτονία, ευχόμενοι τα δέοντα στο νέο Πρεσβύτερο π. Γεώργιο. 

Διαβάστε ακόμα