Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Καλτεζών

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στην Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας η Θεομητορική Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την παραμονή της Εορτής, Τετάρτη 14 Αυγούστου, τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ακολουθία των Εγκωμίων της Θεοτόκου,ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέσθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής Λιτανεία του Θεομητορικου Σώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου (το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο του Θεομητορικού Σώματος της Γεθσημανή) και της Ιεράς Εικόνος “Παναγίας της Ιεροσολύμιτισσας”, η οποία φυλάσσεται στο Ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής.

Ανήμερα της Εορτής, Πέμπτη 15 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής .

Όλων των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Γερμανός, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος π. Εφραίμ Δούρος, αδελφός της Ιεράς Μονής, ο οποίος μίλησε καταλλήλως για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα