Η Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε, η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας με επίκεντρο την πόλη της Τρίπολης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων και πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό και την πλατεία έμπροσθεν αυτού.

Ο Μητροπολίτης μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και υπό τους ήχους χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε το «Χριστός Ανέστη».

Εν συνεχεία, τέλεσε την Πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Παρέστησαν ο Αναπλ. Περιφερειάρχης κ. Λαμπρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος κ. Χατζηαλεξανδρής, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως προέστη της τελετής της Αναστάσεως και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τρίπολης.

Να σημειωθεί ότι, πλήθος πιστών κατέκλυσε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως και ιδιαίτερα των ενοριών της Τρίπολης.

Διαβάστε ακόμα