Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Μεσσηνία

Με εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν τόσο ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας όσο και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους στις παρυφές του Ταϋγέτου.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Αρχιμ. Αλέξιο Αρώνη και τους εφημερίους του Ναού. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέσθηκε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο οποίος τιμά την Αγία Τριάδα ως προστάτη των μελών του, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστ. Αναστασόπουλος, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πλήθος δικαστικών και δικηγόρων με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ.  Κωνσταντίνο Μαργέλη. 

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διαβάστε ακόμα