Αγρυπνία επί τη αποδόσει του Πάσχα στον Ι. Ν. Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, τελέσθηκε το βράδυ της 7ης προς 8ης Ιουνίου 2016, εις τον Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου Ηρακλείου Λαγκαδά.

Της Αναστάσιμης Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς  Μητροπόλεως, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της παρέστησαν και πολλοί προσκυνητές από την περιοχή του Λαγκαδά και της Θεσσαλονίκης.

Στην σύντομη ομιλία του, προ της Απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη εμπειρία στην ζωή του ανθρώπου είναι να μπορεί να ζει συνεχώς την Αλήθεια και να βιώνει την παρουσία του Αναστάντος Κυρίου στην ζωή του. Αυτό το γεγονός διακηρύσσει και η Αγία μας Εκκλησία εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια μέσα από τον βίο των Αγίων και το οποίο αποτελεί το βέβαιο εκείνο στήριγμα, όπου μπορεί ο καθένας να στηρίζει την ζωή του, την προσδοκία και τον οραματισμό του για το παρόν και το μέλλον.

Η ζωή του ανθρώπου όταν είναι μακριά από τον Θεό είναι φθίνουσα με κατάληξη τον θάνατο. Όταν όμως συνδέεται με τον Θεό κατά το θέλημα Του, τότε είναι μία ανοδική πορεία προς την δόξα.

Ο άνθρωπος ζώντας αληθινά την μαρτυρία της Αναστάσεως καθίσταται και ίδιος πηγή φωτισμού και εμπνεύσεως, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος για να καταλήξει ευχόμενος προς όλους, το Φώς το Ανέσπερο να φωτίζει συνεχώς την πορεία της ζωής τους, η οποία να βρίσκεται συνεχώς μέσα στην Χαρά και την αιώνιο Ζωή που μας χαρίζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

DSC_1511 DSC_1728 DSC_1712 DSC_1697 DSC_1678 DSC_1657 DSC_1629 DSC_1605 DSC_1602 DSC_1584 DSC_1552

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα