Αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα στον Πύργο (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

Φθάνοντας στο τέλος της «Εορτής των εορτών και της Πανήγυρις των πανηγύρεων», όπου το Πάσχα αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας και η Ανάσταση του Χριστού, είναι η κορωνίδα της Χριστιανικής πίστεώς μας, η οποία σφραγίζει την πνευματική ταυτότητα των Ορθοδόξων και καθορίζει την δύναμη του Ορθοδόξου φρονήματος, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ το βράδυ της Τρίτης  7 Ιουνίου, τελέσθηκε με Ιερή κατάνυξη και Αναστάσιμη λαμπρότητα η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, για την απόδοση της εορτής του Πάσχα.
Στην Ιερά αυτή Αγρυπνία συμμετείχαν οι Αιδεσ. π. Γρηγόριος Πάπαρης, π. Παντελεήμων Παπαηλιού, π. Αυγερινός Τσουκαλάς, π. Άγγελος Ζέζας,  π. Γεώργιος Κάμπρας και ο εφήμεριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Παναγιώτης Κουής, Καθηγητής Θεολόγος, με εμπεριστατομένες Θεολογικές αναφορές στο κοσμοσωτήριο και λαμπροφόρο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού και στην σημασία της εορτής της Απόδοσης του Πάσχα.
Φιλακόλουθοι Χριστιανοί εκ της Ενορίας και της Πόλεως του Πύργου, προσήλθαν στην Αναστάσιμη αυτή Αγρυπνία, η οποία ήταν μία ακόμη πνευματική ευκαιρία για όλους εκείνους που δεν έζησαν για διάφορους λόγους το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας την νύκτα της Αναστάσεως, (αφού η Ιερή Ακολουθία τελείται ακριβώς όπως και η Αναστάσιμη Ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου), να ζήσουν το χαρμόσυνο μήνυμα «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», τον πιο σημαντικό χαιρετισμό που μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο γύρω μας, που είναι γεμάτος απόγνωση, άγχος, προβλήματα και όλων των ειδών φόβους για το αύριο, δοξάζοντας παράλληλα των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον Ιησού Χριστό, τον μοναδικό συνοδοιπόρο, πίστο φίλο και αδελφό, μέσα στην Αγία Του Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία είναι λιμάνι σωτηρίας και ψυχοθεραπευτήριο κάθε ανθρώπου.
Λαμβάνοντας δε έτσι για μία ακόμη φορά, την πεποίθηση και την ελπίδα, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο στις καρδιές των πιστών με την εορτή της Αναστάσεως, ότι μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση, καθώς επίσης και την βεβαιότητα ότι η δύναμη της αγάπης του Χριστού, έχει τον τελευταίο και κύριο λόγο στην κρίσιμη και ιστορική αυτή περίοδο για όλους μας.

Εκ του Ι. Ναού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment