Ακόμη 4 Προκαθήμενοι στην Κρήτη (ΦΩΤΟ)

 

Με την απόδοση των προβλεπόμενων τιμών από αγήματα του στρατού ολοκληρώθηκε στις 6:30 το απόγευμα η άφιξη τεσσάρων υψηλών ακόμη αφίξεων στο αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης” των Χανίων, διαδικασία με την οποία ολοκληρώθηκε το πάνελ των αφίξεων. Πρόκειται για 4 προκαθημένους της Ορθοδοξίας που έφθασαν στην Αθήνα και από εκεί συνοδεία και του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά έφθασαν στην Κρήτη.

Πρόκειται για τους Πατριάρχες Ιεροσολύμων Θεόφιλος, Σερβίας Ειρηναίος, Αλβανίας Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Με πολύ συγκίνηση ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κατά την άφιξή του έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας: «Είμαστε όλοι εδώ στην ιεροτόκο και αγιοτόκο Κρήτη μας, όχι μόνο για να επισκεφτούμε εθιμοτυπικώς την όμορφη Κρήτη, αλλά για να επιτελέσουμε μία μεγάλη αποστολή. Η εκκλησία μας αποφάσισε στην Κρήτη να γίνει η μεγάλη ορθόδοξος συνάντηση των εκκλησιών. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, μαζί με τα προβλήματα του κόσμου και της κοινωνίας να τα προσεγγίσουμε όλα».

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς.

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Χανίων ο κ. Κοντζιάς σε μία λιτή δήλωση στους δημοσιογράφους πρόσθεσε: «Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συμβάλει με όλους τους τρόπους για την ενότητα, την αγάπη όλων των ανθρώπων και όλων των Εκκλησιών και των κοσμικών». Ενωτικό μήνυμα παραχώρησε και ο κ. Ιερώνυμος μέσα από μία επίσης λιτή δήλωση, εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους προκαθημένους.

Την Πέμπτη το βράδυ στα Χανιά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, παραθέτει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επίσημο δείπνο, με φόντο το Ενετικό λιμάνι, προς τιμήν των Προκαθήμενων των εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Η αγωνία πάντως κορυφώνεται καθώς θα διαφανεί ποιες θα είναι οι ηχηρές απουσίες, δίχως να αποκλείονται οι εκπλήξεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, για το ένα και ποιοι τελικά θα φθάσουν στην Κρήτη για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

neakriti-news-image (6) neakriti-news-image (2) neakriti-news-image (7) neakriti-news-image neakriti-news-image (8) neakriti-news-image (3) neakriti-news-image (5) neakriti-news-image (4)

neakriti.gr

Διαβάστε ακόμα