Δωδεκάνησος: Ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό
27 Ιουνίου 2016 Κοινοποιήστε

Δωδεκάνησος: Ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό

Ένα πρώτο πλάνο συνεργασίας, με στόχο την κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού περί του Θρησκευτικού Τουρισμού και την επίλυση πρακτικών ζητημάτων διαμορφώθηκε κατά την πρώτη σύγκλιση των Μελών της Κοινής Επιτροπής Θρησκευτικού – Προσκυνηματικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού και των Ιερών Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο, για θέματα Ανάπτυξης και Προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Ελλάδα. Αυτό προβλέπεται από το, υπογεγραμμένο από το 2013 μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου, «Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον τομέα του Προσκυνηματικού Τουρισμού».

Από την πλευρά των Ιερών Μητροπόλεων συμμετείχαν ο, Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Γραμματέας της Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Παπανθίμου, ο Διάκονος Αμβρόσιος Καμπούρογλου από την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, ο Διάκονος Βαρθολομαίος Σιαρλής, από την Πατριαρχική Εξαρχία της Πάτμου και ο. Γεώργιος Πετρόπουλος, από την Ιερά Μητρόπολη Σύμης.

Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού επικεφαλής ήταν ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Γραφείου της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, και Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού.

ert.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment