Εορτάστηκε το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου στην Ι. Μ. Κεφαλληνίας (ΦΩΤΟ)
25 Ιουνίου 2016 Κοινοποιήστε

Εορτάστηκε το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου στην Ι. Μ. Κεφαλληνίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.
Κέντρο του εορτασμού ήταν τα χωριά Τζανάτα και Φωκάτα.
Στο χωριό Τζανάτα τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ομιλήσας εκτενώς για την προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου. 
Στο χωριό Φωκάτα τελέσθηκε Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε, στην αξία, τη σημασία και τους καρπούς της προσευχής, τονίζοντας ότι αυτά τα πνευματικά στοιχεία τα είχαν οι γονείς του Τιμίου Προδρόμου, Άγιοι Ζαχαρίας και Ελισάβετ, καθώς και στην αγία ζωή του Τιμίου Προδρόμου. 
Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την ευλογία του να ιερουργήσει στο ως άνω χωριό, όσο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τη ευλογία του οποίου ο Θεοφιλέστατος μετέβη στην γενέτειρά του. Επίσης ετόνισε πως ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος είναι Θεόσταλτος και γι’ αυτόν τον λόγο ποιμαίνει την Μητρόπολη της Κεφαλληνίας θεοφιλώς, θεαρέστως και μετ’ επιστήμης.
Εκ του Θεοφιλεστάτου
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment