Εσπερινός στον υπό ανέγερση Ι. Ναό Αγίου Λουκά Λευκακίων Αργολίδος (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του  Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού ,πραγματοποίησε εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις στον υπό ανέργεση  Ιερό Ναό του Αγίου στη θέση κριθαράκια Λευκακίων του Δήμου Ναυπλιέων. Τη Δευτέρα το απόγευμα μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και παρουσία κλήρου και λαού μεταφέρθηκε η εικόνα του Αγίου Λουκά από την εκκλησία της υπαπαντής Λευκακίων ,από   Ιππείς από το  Ναύπλιο  και το Αργος. Ακολούθησε λιτανευτική πομπή της εικόνας και των ιερών Λειψάνων  προς τον ιερό ναό. Κατόπιν τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός  στον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού κι επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου και με την παρουσία του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου . Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός  και Γ.Μανιάτης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων  Γ.Μπουζαλάς, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου  Κρίγγου , η οικογένεια Σαουλίδη από την Ρωσία (οι δωρητές του ναού) και πάρα πολύς κόσμος.     Μετά το πέρας του εσπερινού τελέστηκε  η ακολουθία του αγιασμού και η ανάγνωση ειδικής ευχής για  όλους εκείνους που εργάζονται στον χώρο της υγείας.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα ένα  προσωπικό του όνειρο και τόνισε πως αν όλα πάνε καλά του χρόνου θα γιορτάσουν του Άγιο στο σπίτι του , όπως είπε χαρακτηριστικά.  Ενώ δεν παράλειψε να μεταφέρει τις ευχές του Μητροπολίτη  Συμφερουπόλεως  και Κριμαίας κ. Λαζάρου.

Δίπλα στο Δεσπότη καθόλη τη διάρκεια του εσπερινού  ήταν και η εγγονή και δισέγγονη του Αγίου Λουκά του Ρώσσου που ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να παραβρεθούν στον εορτασμό για τον Άγιο Λουκά .

Ο ναός θεμελιώθηκε την 27 Απριλίου 2014 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.

Ο χώρος που κτίζεται είναι δωρεά του ενοριακού ναού της Υπαπαντής Λευκακίων ,του μακαριστού Ιερέως π. Ανδρέα Γκουριώτη  και του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Στο χώρο που έγινε ο εσπερινός είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.

LEUKAKIA_AG_LOUKA1 LEUKAKIA_AG_LOUKA2 LEUKAKIA_AG_LOUKA4 LEUKAKIA_AG_LOUKA7 LEUKAKIA_AG_LOUKA9 LEUKAKIA_AG_LOUKA14 LEUKAKIA_AG_LOUKA15 LEUKAKIA_AG_LOUKA16 LEUKAKIA_AG_LOUKA17 LEUKAKIA_AG_LOUKA18 LEUKAKIA_AG_LOUKA21 LEUKAKIA_AG_LOUKA23 LEUKAKIA_AG_LOUKA25 LEUKAKIA_AG_LOUKA27 LEUKAKIA_AG_LOUKA31 LEUKAKIA_AG_LOUKA35 LEUKAKIA_AG_LOUKA32 LEUKAKIA_AG_LOUKA36

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Διαβάστε ακόμα