Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο χωριό Μεγάλη Κάψη της Δυτικής Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο χωριό Μεγάλη Κάψη της Δυτικής Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Στο χωριό Μεγάλη Κάψη της Δυτικής Φθιώτιδος μετέβη την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος προκειμένου να ιερουργήσει και να ωμιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

          Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Ιεροκύρηκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Άνθιμος Νερατζής, ο Ιδιαίτερος γραμματεύς του π. Αθανάσιος Κυρίτσης, ο Εφημέριος του χωριού π. Ευάγγελος Γιαννουσίας, ο π. Βασίλειος Συλεούνης ,  ο π. Ιωάνης Σουφλερός και ο Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης. Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Παλιούρας.

          Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο Πανάγιον Πνέυμα και στις εμφανίσεις του στην Παλαιά και στη Καινή Διαθήκη. Ακόμη ανέφερε παραδείγματα από την επενέργεια του Αγίου Πνεύματος στη σημερινή ζωή.

          Προ της απολύσεως τελέσθηκε αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του Ναού και ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του χωριού.

          Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους πιστούς, κατοίκους του χωριού αλλά και αυτούς που κατάγονται από το χωριό και έχουν αποδημήσει στις μεγάλες πόλεις, που τηρούν τις παραδόσεις της Ελληνορθόδοξης Ελλάδος και τους προέτρεψε να τις συνεχίσουν για να μαθαίνουν και οι νεότερες γενιές.

          Ακολούθησε κέρασμα στην πλατεία του χωριού όπου ευρίσκετε και η προτομή του αειμνήστου τ.Υπουργού Ευάγγελου Καλαντζή, ο οποίος καταγόταν από το χωριό.

          Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Σπερχειάδος – Μακρακώμης κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος και πολλοί πιστοί από το χωριό και την Δυτική Φθιώτιδα.

          Επιστρέφοντας προς την πόλη της Λαμίας ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του σταμάτησε να προσκυνήσει στον Πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης. Εκεόι τον υποδέχθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρακώμης π. Ηλίας Σκαρλάτος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναου και Αρχιερατικός Επίτροπος Σπερχειάδος π. Δημήτριος Κυρίτσης και άλλοι Ιερείς. Στην συνέχεια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού προσέφερε κέρασμα στην πλατεία της Μακρακώμης όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment